+38 (044) 221-38-98

м. Київ, вул. Нагірна, 18/16

Smart-квартири: малометражне житло чи доступна пропозиція для молоді?

08.02.2018

Європейський формат житла - «мікро-квартири» стрімко набирає популярності і стає дуже популярним на українському ринку нерухомості, завойовує серця вітчизняних покупців ...

В Європі квартири в стилі «smart» - досить конкурентоспроможна нерухомість, і користується приголомшуючим попитом. Цивілізований світ вже давно навчився упаковувати складні конструкції в смарт-стиль, і переважно їм користується.
На жаль, сучасні європейські тенденції доходять до нас з великим запізненням. І тільки зараз, формат квартир - smart, в столиці набирає підвищеної популярності. Не дивлячись на те, що тренд малометражного житла для українців вже давно відомий і зовсім не новий. Ще з радянських часів, всі пам'ятають так звані - «гостинки» - однокімнатні квартири, які включають в себе: житлову кімнату (12 - 18 м2), окрему кухню (4 - 6 м2), передпокій і санвузол. Такий формат не зовсім прижився, адже в 80-90 роки популярними були великогабаритні квартири, наприклад, однокімнатні стартували від 60 м2, а «трьошки» - від 100 м2.

У 2013 році, в Києві з'явився хороший приклад нерухомості «по кишені» - яскравий і самобутній житловий комплекс «Комфорт-таун». За невеликі гроші, там можна було придбати однокімнатну квартиру площею від 19 м2. Як відомо «попит породжує пропозицію», тому цьому новомодному тренду послідували й інші забудовники, пропонуючи покупцям обзавестись «крихітним» житлом за «копійки».

Що таке «smart-квартира» або мікро-житло?

Це якісно продуманий до дрібниць квартирний простір без роздутих метражів, але з повним функціоналом звичайної квартири. Найчастіше, це – передпокій, окрема кімната з кухонною нішею і санвузол. Загальна площа смарт-квартир не перевищує 15-28 м2, що цілком достатньо для повноцінного життя, а за комунальні платити доведеться набагато менше.

Кому підійде така квартира?

Такий бюджетний варіант житла орієнтований на студентів, орендодавців, молодь, яка тільки почала будувати кар'єру. Для них - ідеальний варіант. Але абсолютно не розрахований для сімей з дітьми та людей похилого віку.

Оренда або власна квартира?

Навіщо орендувати квартиру, якщо за прийнятну вартість можна придбати автономне житло? У спальних районах, наприклад - мікрорайон Виноградар, вартість проживання в орендованій квартирі складе від 5000 грн, а покупка smart-квартири в новобудові вам обійдеться порядку - 10000 $. Термін окупності 5 років, і як факт - супер надійна інвестиція. Якщо розглянути такий успішний проект як ЖК «Smart House», то вартість трохи дорожче, але повна комплектація. Квартири передбачені вже з ремонтом і основною побутовою технікою, що дуже зручно - заїжджай і живи.
Забудовники оцінили тенденцію, відчули, що потрібно сучасному споживачеві, і пропонують у багатьох комплексах смартики. ЖК Standart One - новий комплекс в Голосіївському районі, тут ви зможете купити однушку-студіо вже з ремонтом і меблями. Масштабний забудовник Perfect Group починає будівництво ЖК в Борисполі, в спектрі планувань також є популярні смарт-квартири.

А ще приводить в захват той факт, що можна знайти смартики в комплексах вище класах. Наприклад, «HHouse» - житловий комплекс комфорт-класу з відмінними техніко-економічними показниками (енергоефективність класу А, монолітно-каркасний тип будівництва, продумана концепція), в чудовому тихому місці - історичному центрі столиці - Шевченківському районі. Вартість смарта в цьому комплексі складе близько 25000 $.

Підіб’ємо підсумки

Ти молодий? Енергійний? Багато часу проводиш на роботі, часто подорожуєш, але потрібна затишна тиха гавань? Значить цей варіант твій.

Посилання на першоджерело: https://www.44.ua/news/1941919

Останні новини:

Щоб дізнатися всі деталі про квартири, ви можете:

(044) 228-38-98

м. Київ, вул. Нагірна, 18/16